Verhalen van de bezorger

Terug naar overzicht

Verhalen van de bezorger

Er werken bij ons veel bezorgers in alle leeftijdscategorieën. Van 13 jarigen die sparen voor een nieuwe game tot 60 plussers die plezier halen uit een tweewekelijkse fietstocht in de buurt. Er zijn veel redenen te bedenken om huis aan huis bezorger te worden bij Frowein en we horen graag van onze bezorgers zelf welke dit voor hen zijn! In het blog van vandaag een aantal vragen die we jou graag zouden willen stellen als je al langere tijd voor ons werkt…

Wat vindt een bezorger van het bezorgen?

Vorige keer berichtten we al dat onze bezorgers, die langer dan vijf jaar werkzaam zijn, een bioscoopbon ontvangen. Die zijn inmiddels onderweg, maar we horen ook graag het verhaal achter dat lange dienstverband. Daarvoor hebben we een aantal vragen bedacht:

1. Waarom ben je ooit begonnen met het bezorgen van kranten en folders?

Was je ergens voor aan het sparen of spraken de werkzaamheden (de handen uit de mouwen steken) je aan? Misschien heb je ooit een keer een wijk overgenomen van een kennis en beviel het zo goed dat je het bent blijven doen? We horen graag de redenen waarom jullie hebben gekozen voor een (bij-)baan met veel zelfstandigheid in de buitenlucht.

2. Wat vind je van het wekelijkse huis aan huis bezorgen?

Kun je aspirant bezorgers vertellen hoe je het zo lang doet? Wat is leuk aan je werk en wat is minder leuk, welke praktische ervaringen heb je opgedaan tijdens het wbezorgrouteerken in je eigen wijk?

3. Heb je tips voor nieuwe bezorgers om het bezorgen makkelijker te maken?

Plan je bijvoorbeeld je route? Moet je de fietstassen bijvullen en wanneer doe je dat? Fiets je het liefst links of rechts langs de brievenbussen of maakt dat niet uit? We zijn benieuwd wat jij doet om efficiënt te rijden!

4. Heb je vouwtips voor nieuwe bezorgers?

Hoe vouw jij? Op welke muziek? Met al die jaren ervaring moet je hier vast wel wat over kunnen vertellen!

bezorger huis aan huis

5. Wat zou jij veranderen aan jouw wijk?
Iedere wijk heeft wel iets waar je je als bezorger aan ergert. Bijvoorbeeld een overijverige loslopende Chihuahua of een brug die áltijd open lijkt te gaan op het moment dat jij eroverheen moet fietsen. Wat kan/zou jij veranderen?

6. Wat vind je het leukst aan jouw wijk? 
Natuurlijk zijn de werkzaamheden belangrijk om langer dan vijf jaar bij Frowein te werken, maar de wijk speelt natuurlijk ook een rol. Wat is er zo bijzonder/ leuk aan de jouwe?

7. Wat doe je naast het bezorgen van folders?

Ga je nog naar school of heb/had je nog een andere baan? Wat zijn je hobby’s? Wat is je lievelingskleur? Als je zelf nog iets toe te voegen hebt mag dat natuurlijk!

8. Mis je nog een vraag?
Heb je naast bovenstaande antwoorden nog iets dat je kwijt wil?

Wat doen we met je antwoorden?

Natuurlijk ontvangen we graag zoveel mogelijk antwoorden van onze ervaren bezorgers. Hiermee kunnen we in volgende blogs een kennisbank aanleggen met de tips (handig voor nieuwe bezorgers), maar ook leuke verhalen delen uit de wijk op Social Media (Facebook & Instagram). Als je het niet erg vindt om met naam en foto mee te doen, stuur deze dan mee met je antwoorden naar info@frowein-groep.nl. Word je liever even gebeld om een antwoord te geven op deze vragen? Dat is uiteraard geen probleem, mail ons dan even je nummer en wanneer we je kunnen bereiken.