Bijbaantje 13 jaar (en ouder)

Terug naar overzicht

Bijbaantje 13 jaar (en ouder)

Je bent 13 jaar en wil eigenlijk wel wat geld gaan verdienen naast school? Super! Alleen nu nog even uitzoeken waar je werk kunt vinden… En misschien nog wel belangrijker: wat is leuk werk voor een 13-jarige, en wat mag je eigenlijk allemaal doen? In de blog van vandaag noemen we een aantal bijbaantjes en klusjes waarmee je een lekker zakcentje kunt verdienen.

Wat zijn de regels voor werken als je 13 jaar bent? bijbaantje 13 jarige

Om te beginnen met wat je nog niet mag: je mag nog niet op plaatsen in de horeca werken waar alcohol wordt geschonken. Je mag wel op een boerderij gaan werken, voeren van kleine dieren, groenten of fruit plukken. Dat laatste mag alleen niet wanneer de gewassen net met bestrijdingsmiddelen bespoten zijn: dat is gevaarlijk. Net als werken met machines of chemische middelen. Dat mag je als dertien jarige dan ook nog niet doen.

Het is heel belangrijk dat je geen bijbaantje doet dat onveilig is. Ook mag je geen baantje hebben dat te zwaar is of te lang duurt.

Licht werk bij de lopende band is ook toegestaan als werk voor 13 jarigen, mits je ouders toestemming geven! Als je werk gaat doen waarbij je vaak moet bukken moet je uitkijken dat je geen last van je rug of nek krijgt, vraag altijd om tips om dit te voorkomen. Pas ook op dat je niet te dicht bij grote machines in de buurt komt…

Welk werk mag je doen als je 13 jaar bent?

Als je 13 jaar bent, mag je ook klusjes doen voor mensen die je kent. Je kunt je ouders helpen als zij bijvoorbeeld een winkel of een boerderij aan huis hebben. Je mag ook helpen op een manege, kinderboerderij of camping. Of ergens helpen met schoonmaken, bij mensen oppassen of de auto wassen.

Ga als 13 jarige werken als huis-aan-huis-bezorger

Wij kennen er ook nog wel eentje; je mag nu je 13 jaar bent namelijk huis-aan-huisbladen en folders gaan bezorgen! Lekker buiten aan het werk in je eigen buurt. De folders en kranten krijg je vaak thuisbezorgd, dus je kunt na school gelijk aan het werk. Wil jij je eigen geld gaan verdienen met een toffe baan? Meld je dan snel aan;

 

Via deze link kun je direct zien of er een wijk vrij is in jouw buurt

En via deze link kun je je aanmelden