Chantal vertelt

Terug naar overzicht

Chantal vertelt

Er werken bij ons veel bezorgers in alle leeftijdscategorieën. Van 13 jarigen die sparen voor een nieuwe game tot 60 plussers die plezier halen uit een tweewekelijkse fietstocht in de buurt. Er zijn veel redenen te bedenken om huis aan huis bezorger te worden bij Frowein en we horen graag van onze bezorgers zelf welke dit voor hen zijn.

Op 15 mei hebben we alle bezorgers die langer dan 5 jaar voor ons werken een cadeaubon opgestuurd met het verzoek om een paar vragen te beantwoorden. Inmiddels is het tijd om te laten zien wat onze bezorgers van het werk bij ons vinden…

VANDAAG IN DE SPOTLIGHT: CHANTAL (WIJK NIEUW-WEERDINGE)!

Chantal Engels vertelt

Bezorgt al voor Frowein vanaf: 5 september 2011

 1.  Waarom ben je ooit begonnen met het bezorgen van kranten en folders?

De reden dat ik ben begonnen met een krantenwijk is uiteraard om een extra zakcentje te hebben, maar ook om werkervaring op te doen.

 1. Wat vind je van het wekelijkse huis aan huis bezorgen?

Het leuke aan mijn baantje is het contact met de mensen, buiten zijn en geregeld helpt mijn moeder mij. Dat is gezellig! Onderweg heb ik vaste huisjes waar een hondje zit dat altijd heel enthousiast reageert. Als het slecht weer is, bijvoorbeeld regen of heel erg koud met slechte wegen, dan baal ik uiteraard weleens. Ook als er hele dikke kranten zijn want dan is het natuurlijk veel zwaarder. Ik gebruik mijn eigen fietstassen omdat ik de fietstassen van Frowein vrij zwaar vind, op mijn eigen manier bevalt het beter.

 1. Heb je tips voor nieuwe bezorgers om het bezorgen makkelijker te maken?

Je tijd ervoor nemen en niet op de klok gaan kijken, want de ene keer lukt het beter dan de andere keer.  Het ligt er ook aan hoeveel mensen je aan de klets houden… Probeer wel op een geregelde tijd je kranten rond te brengen want bepaalde mensen wachten echt op de kranten of zitten verlegen om een praatje.

 1. Heb je vouwtips voor nieuwe bezorgers?

Ik vouw altijd samen met mijn moeder, maar soms kom ik thuis en zijn ze al gevouwen door mijn moeder en oma. De folders leggen wij op een grote tafel en ik begin links onderaan en mijn moeder rechtsonder, ze liggen in 2 rijen. Mijn moeder vouwt wel veel sneller dan ik: 75 tegen 125 van mijn moeder.

 1. Wat zou jij veranderen aan jouw wijk?
 • Dat mensen hun tuinstruiken wat beter snoeien, het gebeurt geregeld dat er stekelbosjes enzo voor de brievenbus hangen
 • Sommige mensen hebben hun bus ook geregeld propvol
 • En dat sommige mensen in de winter hun paadje wat beter ijs/sneeuw vrij maken.
 1. Wat vind je het leukst aan jouw wijk? 

Het leukst is toch het contact met de mensen. 1x wilde iemand mij een kleinigheidje geven omdat ik zo trouw in weer en wind de krant bezorg. En uiteindelijk natuurlijk ook het loon wat je ontvangt.

 1. Wat doe je naast het bezorgen van folders?

Ik werk ook nog in een supermarkt als schoonmaakster. Mijn hobby’s zijn lezen, mobielspelletjes, tv kijken. Lievelingskleur is zwart en rosé.

 1. Mis je nog een vraag?

Nee hoor.

Hartelijk dank voor je antwoorden Chantal en natuurlijk ook voor het werk dat je al jaren voor ons doet! Hopelijk heb je een leuke film uitgezocht om samen met Iwan te bekijken. 😉

Wil je jouw antwoorden als bezorger ook hier hebben staan?

Dan kun je de vragenlijst via deze link invullen. We hebben een aantal vragenlijsten ontvangen, maar van veel bezorgers nog niks gehoord. We vertellen graag op onze website over jou en jouw wijk, mits jij dit natuurlijk ook wilt. Een kort berichtje over welke film je hebt gezien met de bioscoopbon, iets leuks dat je hebt meegemaakt in jouw wijk of een tip voor andere bezorgers is ook welkom!

Tags: