De vakantieperiode: bijbaantje of bijtanken?

Terug naar overzicht

De vakantieperiode: bijbaantje of bijtanken?

Nog drie weken, dan is het zover: in het Noorden breekt de vakantieperiode op 21 juli weer aan! Regio midden is op 14 juli klaar en het zuiden pakt na deze week al de biezen. Genoeg te doen in al die vrije tijd, heb jij je plannen al klaar? De blog van vandaag staat in het teken van zon, zee, strand of vakantie in eigen land.

Geniet van het mooie weer!

Maar pas op voor de zon. Deze week is er in Nederland kans op een hittegolf met zonkracht 7 tot 8, dat betekent dat je binnen een kwartier verbrand zonder bescherming. Of je nu lekker aan het water ligt, in de tuin aan het werk bent of op de fiets je folders bezorgt: smeer je in met zonnebrandcrème! Dit is een investering voor het leven, want van een eens verbrande huid kun je knap last krijgen.

Welke zonnebrand je nodig hebt, vooral welke Sun Protection Factor, is afhankelijk je huidtype. De gemiddelde, of normale, huid kan 20 minuten per SPF in de zon.

Dus: smeer je SPF 20 op een normale huid, dan kan deze 20 x 20 minuten in de zon. 

Dat je minder snel bruin wordt door zonnebrandcrème is een fabeltje, daarvoor hoef je het zeker niet te laten!

Vergeet ook je hoofd niet, draag bij voorkeur een petje of ander deksel in de volle zon.

Wat ga jij doen in ’the summer of 18′?

cliché foto vakantie

Nu je overal royaal ingesmeerd bent kun je naar buiten! Op tropische dagen kun je van 12:00h tot 15:00h beter niet in de zon komen (kijk hier voor meer tips en info), maar daaromheen wil je natuurlijk op pad. Eventueel om van die echte cliché foto’s te maken (wat je overigens niet hoeft te laten) of om wat extra geld te verdienen als je toch thuisblijft.

Als je niet weet wat je met alle vrije tijd moet doen en hoe je dat ene ding dat je graag wil hebben moet betalen hebben wij wel een idee…

Meld je nu aan als vakantiebezorger!

Werken als folder bezorger in de zomervakantie is een ideale bijbaan. Je verdient een leuk extraatje terwijl je tijd genoeg overhoudt om een terrasje te pakken met vrienden en vriendinnen, gamen en dagjes uit te gaan. Daarnaast zit je nergens aan vast wanneer je invalt voor de vaste bezorger, maar heb je wel uitzicht op vast werk als het je bevalt. Zeker het uitproberen waard.

Folders bezorgen is niet voor niks een populair bijbaantje onder jongeren! Niet alleen omdat het goed te combineren is met school of werk is het bezorgen van folders een ideaal bijbaantje. Ook de combinatie met nog een andere (bij-)baan is prima te maken. Of je nu jong of oud bent, vouwen en een rondje fietsen is voor bijna iedereen weggelegd.

Jij bepaalt je werktijden
Te laat komen kan niet, omdat je zelf kiest wanneer je de folders rondbrengt. Is het een tropisch warme dag en ben je een ochtendmens? Dan ga je voor 12:00 uur aan de slag. Draai je je liever een keer extra om ’s ochtends? Dan doe je het op die dag toch gewoon na 15:00h. Zolang de folders maar voor de afgesproken dag netjes zijn bezorgd kraait er geen haan naar. Vaak heb je ook meerdere dagen om de folders te verspreiden, als je vrienden je meesleuren naar het zwembad is er dus ook geen man overboord.

Prima vergoeding

Aan het eind van de maand kun je een tevreden blik werpen op je bankrekening. Wij maken het geld 1x per maand achteraf over zodat je van het loon na werk leuke dingen kunt gaan doen. Bijvoorbeeld je favoriete game kopen. Hoe hoog je vergoeding is kun je vragen aan de normale bezorger. Dit is bij ons afhankelijk van het aantal adressen, je wijk (moeilijkheid) en het aantal folders. Het laatste kan per week verschillen.

Jouw huis is de zaak
De folders worden aan jouw voordeur afgeleverd, tenzij we hebben afgesproken dat je ze komt halen bij ons. Het werk komt je bij wijze van spreken aanwaaien. Als je klaar bent met vouwen maak je een ronde in jouw buurt en eindig je weer thuis. Over tot de orde van de vakantie.

Vanaf 13 jaargeld verdienen
Je mag al aan de slag als folderbezorger vanaf je 13e levensjaar, daarom staat dit ‘beroep’ bij heel veel jongeren ook als eerste op het cv. Je eigen geld verdienen met een paar uurtjes werk: ideaal om te beginnen en leren! Omdat je in de zomervakantie extra vrije tijd hebt kun je mooi wat extra centen verdienen.

Nu aan de slag?
Lijkt het je wel wat om ‘foldermanager’ in je eigen buurt te worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Je mag je in iedere wijk aanmelden voor een vakantiebaan, geef in het opmerkingen vak aan voor welke periode je beschikbaar bent. Zodra er een wijk beschikbaar is in jouw buurt nemen we contact met je op.